Специални събития

WAGYU BEEF EXPERIENCE

Ресторант JAZU, съвместно с Н. Пр. г-н Хироши Нарахира, посланик на Япония и шеф Нозоми Фурутани ,имаме удоволствието да Ви поканим на 5-степенна дегустационна вечеря JAPANESE WAGYU BEEF EXPERIENCЕ 


Шеф Нозоми Фурутани e официалният готвач в резиденцията на японския посланик в България. 

След като завършва колежа по кулинарни изкуства в Киото, през 2012 г. се присъединява към екипа на известния японски ресторант „Кикунои~菊乃井~" в Киото, който е носител на три звезди Мишлен.

На 31.01.2022 шеф Цветан Вълков - главен готвач на JAZU и шеф Нозоми Фурутани ще готвят заедно за Вас!

Цена на куверт за 5-степенна дегустационна вечеря: 225 лева

Цена WINE PAIRING: 94 лева

Цена на куверт за 5-степенна дегустационна вечеря с Wine pairing: 319 лева


Wagyu е легендарното говеждо месо с висока мраморизация, първокласно качество от Япония.

Думата буквално означава японско говеждо - "wa" означава японски, а "gyu" означава говеждо.

Говеждото е известно с това, че е силно мраморизирано, което придава на месото уникалния му нежен и маслен вкус.

Shimane Wagyu Beef е високо ценено говеждо месо в Япония, както става ясно от високата оценка, която получава безотказно на Националната конкурсна изложба на Wagyu(全国和牛能力共進会 - състезание, което се е провеждало осем пъти в Япония, в което Shimane Wagyu Beef  два пъти печели наградата на най-добро месо.

Една неустоимо специална 5 степенна вечеря!

МЕНЮ:


THE WINE PAIRING /OPTIONAL/: