WAGYU BEEF EXPERIENCE
Ресторант JAZU, съвместно с Н. Пр. г-н Хироши Нарахира, посланик на Япония и шеф Нозоми Фурутани ,имаме удоволствието да Ви поканим на 5-степенна дегустационна вечеря JAPANESE WAGYU BEEF EXPERIENCЕ
Шеф Нозоми Фурутани e официалният готвач в резиденцията на японския посланик в България.
След като завършва колежа по кулинарни изкуства в Киото, през 2012 г. се присъединява към екипа на известния японски ресторант „Кикунои~菊乃井~" в Киото, който е носител на три звезди Мишлен.
На 31.01.2022 шеф Цветан Вълков - главен готвач на JAZU и шеф Нозоми Фурутани ще готвят заедно за Вас!
Цена на куверт за 5-степенна дегустационна вечеря: 225 лева
Цена WINE PAIRING: 94 лева
Цена на куверт за 5-степенна дегустационна вечеря с Wine pairing: 319 лева
Wagyu е легендарното говеждо месо с висока мраморизация, първокласно качество от Япония.
Думата буквално означава японско говеждо - "wa" означава японски, а "gyu" означава говеждо.
Говеждото е известно с това, че е силно мраморизирано, което придава на месото уникалния му нежен и маслен вкус.
Shimane Wagyu Beef е високо ценено говеждо месо в Япония, както става ясно от високата оценка, която получава безотказно на Националната конкурсна изложба на Wagyu(全国和牛能力共進会 - състезание, което се е провеждало осем пъти в Япония, в което Shimane Wagyu Beef два пъти печели наградата на най-добро месо.
Една неустоимо специална 5 степенна вечеря!
МЕНЮ:
THE WINE PAIRING /OPTIONAL/: