Japanese tea ceremony - CHAJI 茶事

Водени от любовта към културата и уникалността на преживяването, заедно с Криси Прахова, председател на "Урасенке Танкокай България", ще ви пренесем в Япония.

Каним ви на японска чаена церемония, с оригинални прибори, четиринадесетстепенно меню и възможността да се запознаете отблизо с този изящен древен ритуал. Да попитате и да разберете какво всъщност е значението на всяка част от него. Тя не е просто ритуал, а кратък и ароматен прочит на цял един начин на живот. С внимание към детайла и красота във всичко заобикалящо ни.  Защото чаената церемония е почти тайнство. Всеки жест и всяка дума имат определено значение. И място. И смисъл. 


Kaiseki-ryori е артистична японска сезонна кухня. Всъщност може да се каже, че кайсеки рьори е най-добрата японска кухня.

Първоначално се сервира по време на традиционните чайни церемонии и се нарича още ча (чай) кайсеки. Така че думата "кайсеки" се използва за  храна, сервирана по време на чайната церемония. 


Криси Прахова е единствената българка, която притежава сертификат за преподавател по чаена церемония - "шихан" и има изключителен принос за популяризиране на това традиционно японско изкуство сред всички слоеве на българското общество. Цена: 135 лева

Няма добавени продукти в тази категория.